Hoeveel kost een CRM systeem?

Bent je op zoek naar nieuwe software voor customer relationship management? Dan wil je natuurlijk wel weten hoeveel CRM software kost. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, van de functionaliteiten die je wilt gebruiken tot de extra service die een CRM verstrekker biedt. CRM Software Pakket zet de kosten van CRM software voor jou uiteen.

coins
Geldbiljetten

Maandelijkse kosten CRM systemen

Tegenwoordig werken vrijwel alle aanbieders van CRM pakketten met maandelijkse licentiekosten. Deze kosten betaal je zolang je gebruikmaakt van de software. Het voordeel van dit systeem is dat je geen grote eenmalige aanschafkosten hoeft te betalen. Dat maakt het gebruik van CRM software ook betaalbaar voor startende ondernemers. De maandelijkse kosten van CRM systemen variëren van €10,- tot €100,- per maand. Dit is volledig afhankelijk van de software die je gebruikt en de wensen die je hebt.

Extra kosten voor CRM software

Naast de licentiekosten kan je nog andere kosten betalen voor jouw CRM software. Zo kan een verstrekker van CRM systemen ook diensten verlenen op het gebied van projectmanagement, implementatie en integratie. Enkele verstrekkers brengen bovendien extra kosten in rekening voor hosting, onderhoudskosten en ondersteuningskosten. Wil je de kosten van een CRM systeem dus goed in beeld krijgen, dan moet je ook rekening houden met deze kosten.

Flexibele prijzen met modulaire CRM pakketten

Een groot deel van de aanbieders van CRM software begrijpt dat iedere onderneming andere wensen heeft. Daarom zijn modulaire CRM systemen in trek. Hierbij betaal je meestal voor een basispakket, dat u kunt aanvullen met enkele extra CRM functies. De prijs is dus zo laag of hoog als je zelf wilt. Een groot voordeel van deze vorm van customer relationship management is dat je enkel betaalt voor de functies die je wilt gebruiken. Dat drukt de kosten van het CRM systeem.

Kosten van CRM integratie

Heb je eenmaal een betaalbare CRM software gevonden die bij je onderneming past, dan kan deze software ook worden geïntegreerd met andere applicaties binnen de organisatie. De integratie van een nieuw CRM systeem met andere applicaties kan variëren tussen de €1.500,- tot €20.000,-. Deze prijs is afhankelijk van welke functionaliteit tussen de applicaties gerealiseerd moet worden. Des te eenvoudiger het CRM systeem en des te makkelijker de software samengaat met uw huidige systemen, des te lager deze implementatiekosten zullen zijn.

CRM kosten vergelijken

Het is duidelijk dat de kosten van CRM systemen afhankelijk zijn van verschillende elementen. Wil je weten welke software het beste aansluit bij jouw onderneming en budget? Wij helpen je met CRM software vergelijken, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van de vele mogelijkheden en bijbehorende prijzen. Het gebruik van onze tool is bovendien helemaal gratis.

Direct weten welk CRM geschikt is? Start de Online Selectie tool

Krijg direct duidelijkheid en laat je gratis informeren. Binnen 10 minuten weet je precies welke systemen aan je eisen voldoen.

Naar iets opzoek?

Bereik ons

Tel - +31852251001‬

E-mail - klanten@crmsoftwarepakket.nl